Składniki:
kalafior 1 większy,
fasolka szparagowa 1/2 kg/żółta,
cebula 1 sztuka,
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
natka pietruszki 1 pęczek,
jajka 1 sztuka "XL",
bułka tarta 1 szklanka,
mąka ziemniaczana 2 łyżki,
olej rzepakowy - ile potrzeba,
ogórek gruntowy 3 średnie,
jogurt naturalny 200 ml,
Party Dip Czosnkowy Prymat 1 opakowanie,
koperek 1 łyżka
fasolkę żółtą obrać, ugotować w nie solonej wodzie, wylać na durszlak, kalafior różyczki ugotować w nie solonej wodzie, wylać na durszlak, pałką blendera zmiksować nie za drobno fasolkę i kalafior
dodać jajko, kucharka, pieprz mielony, pokrojoną natkę pietruszki, wsypać tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną
wszystko dobrze wyrobić ręką, odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły i bułka tarta ściągnęła masę
na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety o grubości 1,5-2 cm, odkładać na ręcznik papierowy
obrane gruntowe ogórki obrać ze skórki, utrzeć na tarce grubsze oczka, wsypać party dip czosnkowy, wlać jogurt, dodać posiekany koperek i wszystko wymieszać, kotlety podawać z dipem - kotlety są obłędnie smaczne na ciepło i zimno a z dipem smakują wybornie.......... SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz