Składniki:
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka,
jajka 2 sztuki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
kucharek 3/4 łyżeczki,
olej rzepakowy 1 łyżeczka/smakowy,
bułka tarta - ile potrzeba
SOS:
prawdziwki 60 dag,
masło 2 łyżki,
cebula 2 sztuki,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
śmietana gęsta 200 ml,
koperek 1/2 pęczka
piersi podzielić na dwie połówki, są cztery porcje, delikatnie rozbić nie za cienko, włożyć do jajek roztrzepanych z pieprzem, kucharkiem, olejem rzepakowym o smaku czosnek,bazylia, pomidory, schować do lodówki na godzinę
w tym czasie grzyby prawdziwki pokroić na kawałki, opłukać na durszlaku, cebulę zeszklić na maśle, wsypać grzyby, kucharka, pieprz i smażyć mieszając z 5 minut
wlać wodę i dusić grzyby z 30 minut do odparowania wody, wlać śmietanę i gotować z 2 minuty, wsypać posiekany koperek
piersi wyjąć z jajek, obtoczyć w tartej bułce, na gorącym oleju smażyć na rumiano
kotlety podać z sosem i np. ziemniakami tłuczonymi z koperkiem - obiad jest pysznie smaczny..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz