Składniki:
herbatniki 250 gram,
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie,
truskawki 50 dag,
serek mascarpone 250 ml,
serek homogenizowany 250 ml,
śmietana kremówka 200 ml,
żelatyna 3 łyżeczki,
aromat waniliowy 2 krople
mascarpone, serek homogenizowany waniliowy, ubić z zimną śmietaną 30 %, aromat waniliowy, żelatynę rozmieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzoną pomału wlewać do serków w trakcie ubijania
zrobiłam w dwóch formach, jedną mąż zabrał do pracy, można w jednej tortownicy 28 cm - szklana keksówka 25 cm i szklana miska 14 cm wyłożone folią spożywczą, na bokach i spodzie ułożyć herbatniki, porozdzielać sernik do 3/4 wysokości form, schować do lodówki
powciskać w sernik delikatnie plastry truskawek i poukładać na wierzchu, wlać galaretkę brzoskwiniową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą, schować do lodówki, następnie wlać tężejącą galaretkę truskawkową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody i schować do lodówki na kilkanaście godzin, przed podaniem wyjąć z folią sernik i ostrożnie ją usunąć z sernika - sernik jest delikatny, aksamitny, aromatyczny wanilią i truskawkami..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz