Składniki:
boczek surowy 1,5 kg,
wędzona papryka w proszku Royal Brand 1 łyżka,
curry Royal Brand 1 łyżka,
tymianek 1 łyżka,
kucharek 1 łyżka,
papryka ostra mielona 1 łyżeczka,
kapusta kiszona 1 kg,
cukier 1 łyżeczka,
woda 2 szklanki
z boczku ściąć żeberka, cały płat boczku natrzeć mocno przyprawami
ciasno zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem, nicią, schować do lodówki najlepiej na całą noc, przyrawami też natrzeć żeberka
do szybkowara wlać 2 łyżki oleju i obsmażyć boczek, żeberka, wyjąć na talerz
wsypać kapustę kiszoną posypaną cukrem, na wierzchu ułożyć boczek, żeberka, wlać wodę
zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 60 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
boczek cienko krojony jest smaczny do pieczywa, żeberka i kapustę wykorzystałam jako dodatek do obiadu..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz