Składniki:
twaróg 80 dag,
banan 5 sztuk,
śmietana gęsta 1 szklanka,
jajka 4 sztuki,
cukier 3/4 szklanki,
skórka z cytryny 1 sztuka,
budyń śmietankowy 1 opakowanie,
biszkopty okrągłe 180 gram
twaróg śmietankowy, 3 banany pokrojone w talarki, gęsta śmietana 18% blenderem zmiksować na gładką masę
cukier, żółtka, starta skórka z 1 cytryny mikserem utrzeć do białości
do masy dodać miksowany twaróg, wsypać budyń i mikserem wymieszać do połączenia składników - dodać ubitą na sztywno pianę i na wolnych obrotach wmieszać w sernik
tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać biszkopty, wylać sernik i na wierzchu poukładać talarki z dwóch bananów
piec w 200C około 55 minut, jak wierzch się szybciej przyrumieni to nakryć folią srebrną lub papierem do pieczenia i piec dalej - sernik wyjąć jak wystygnie i posypać pudrem cukrem
sernik jest obłędnie smaczny, wilgotny, delikatny..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz