Składniki:
jajka 3 sztuki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
mleko 3,2% 1 szklanka,
cukier 3/4 szklanki,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
mąka tortowa 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
soda oczyszczona 3/4 łyżeczki,
budyń czekoladowy 1 opakowanie
jajka, cukier, olej, cukier wanilinowy, mleko rózgą dobrze wymieszać
wsypać przesianą mąkę z proszkiem, sodą i wymieszać "byle jak", nie za długo
22 sztuki foremki silikonowe - budyń ugotować w 400 ml mleka z łyżeczką masła, 1 łyżką cukru i wystudzić - do foremek wkładać po czubatej łyżeczce budyniu i nakładać do pełna ciasta
piekarnik nagrzać do 190C- włożyć muffinki na 2 poziom i piec około 20-25 minut, pod koniec sprawdzić patyczkiem stan ciasta, jeśli jest suchy to wyłączyć piekarnik
muffinki zostawić do wystudzenia i można zajadać - ciasto jest miękkie, wilgotne, smaczne.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz