Składniki:
korpus z kury 1 sztuka,
włoszczyzna 1/2 pęczka,
kucharek 1,5 łyżki,
ryż 1 saszetka,
ziele angielskie 4 sztuki,
liść laurowy 2 sztuki,
koncentrat pomidorowy 180 ml,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
śmietana 12% - do smaku,
woda 3,5 litra
korpus z kury średni zagotować w niedużej ilości wody i wszystko wylać, korpus opłukać - wywar będzie mniej tłusty i klarowniejszy
do szybkowara 9 litrów
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć opłukany korpus, obraną włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe, kucharka, pieprz mielony, koncentrat pomidorowy, wsypać ryż z woreczka
wlać wodę i zamknąć szybkowar, od chwili zasyczenia pary zmniejszyć ogień i gotować 15 minut
szybkowar otworzyć po 30 minutach, ciśnienie samo opadnie, a zupa jeszcze nabierze smaku
podać ze śmietaną do smaku ................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz