Składniki:
herbatniki 40 dag,
masło miękkie 1/2 kostki,
truskawki 1/2 kg,
serek homogenizowany 250 ml,
galaretka agrestowa 1 opakowanie,
jogurt gęsty 250 ml,
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
herbatniki petit beurry zmiksować z miękkim masłem w rozdrabniaczu na drobną kruszonkę
tortownica 20cm - wysmarować cienko masłem miękkim, lepiej będzie zimne ciasto odchodzić od blaszki
połowę ciasta wsypać do blaszki i denkiem szklanki ubić spód ciasta, rozłożyć połówki truskawek
zimny serek homogenizowany bezsmakowy wymieszać z wystudzoną galaretką agrestową wymieszaną w 1 szklance gorącej wody
tężejący serek wylać na truskawki i do lodówki do stężenia
następnie wsypać resztę ciasta i delikatnie denkiem szklanki ubić, rozłożyć połówki truskawek i wlać tężejącą galaretkę truskawkową wymieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki
zimny gęsty jogurt brzoskwiniowy wymieszać z galaretką wystudzoną brzoskwiniową - galaretkę rozmieszać w 1 szklance gorącej wody
tężejący wylać na ciasto i do lodówki do stężenia na kilka godzin
ciasto jest po prostu "niebo w gębie" i warto je zrobić i zjeść............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz