Składniki:
pierś kurczaka 1 podwójna, oliwa z oliwek Bartolli Extra Virgine 4 łyżki, kostki rosołowe Knorr z czosnkiem i pietruszką 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, buraczkiugotowane6 sztuk, cebula 1 sztuka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, sól do smaku, cukier 1 łyżka, ocet winny 1 łyżka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mąką pszenna 1 łyżka
kostkę Knorr rozetrzeć w oliwie Bertolli i natrzeć dobrze umytą pierś kurczaka - schować do lodówki na całą noc
w rondlu rozgrzać olej i zrumienić pierś z każdej strony, przykryć pokrywką i dusić z 30 minut, można wlać z 1/2 szklanki wody
do rondla wlać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i posypaną cukrem
wsypać starte na grubszych oczkach ugotowane buraczki
do smaku dać soli, pieprz, ocet i podsmażać mieszając z 3 minuty
na buraczki wsypać łyżkę mąki i szybko mieszając zagęścić
smaczne piersi, są naprawdę soczyste i podane tylko z buraczkami smakują bardzo, jak chcesz możesz podać i ziemniaki, ryż lub co lubisz..............SMACZNEGO!!!
biorę udział w akcji:
„Soczyste piersi? To możliwe!” – akcja testowa dla blogerek "TUTAJ" - dostałam taki zestaw do testowania....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz