jajka 4 sztuki, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, jabłko winne 4 duże, mąka tortowa 1 łyżka, brzoskwinie 3 sztuki, cukier puder - ile potrzeba
całe jajka "L", miękka palma, cukry utrzeć mikserem z 5 minut, masa będzie zważona - ale to ma tak być
wsypać mąkę z proszkiem i z 2 minuty mikserem miksować na gęste ciasto
tortownica 24 cm - wyłożyć papierem do pieczenia blaszkę i na dnie rozsmarować połowę ciasta
jabłka ze skórką utrzeć na tarce grubsze oczka i wymieszać z łyżką mąki, brzoskwinie pokroić na kawałeczki
na ciasto dać starte jabłka - na jabłkach rozsmarować resztę ciasta i rozsypać brzoskwinie
piec w 200C około 45 minut i wyjąć z blaszki jak wystygnie, posypać po rancie cukrem pudrem
ciasto jest lekkie i smacznie owocowe............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz