Składniki:
jajka 2 sztuki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
mleko 3,2% 1 szklanka,
cukier 3/4 szklanki,
cukier wanilinowy 1 łyżeczka,
mąka tortowa 1,3/4 szklanki,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
truskawki 1/2 kg,
śmietana kremówka 200 ml,
barwnik spożywczy do ciast 1/2 opakowania,
cukier puder 2 łyżki,
płatki migdałowe - ile potrzeba,
kolorowa posypka - ile potrzeba
jajka, olej, mleko, cukry roztrzepać rózgą do spienienia się masy - wsypać przesianą mąkę z proszkiem i łyżka krótko wymieszać, nie za dokładnie
foremki silikonowe napełnić do 3/4 wysokości i do każdej dodać po 2-3 truskawki
piec w 200C około 30 minut i z foremek wyjąć jak wystygną
zimną śmietanę 36% ubić z cukrem pudrem i dodać połowę tubki barwnika żółtego
szprycka nanieść śmietanę na babeczki, posypać płatkami migdałowymi i posypką kolorową..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz