Składniki:
mięso mielone wieprzowe 3/4 kg,
przypraw czubrica Royal Brand 1 łyżka,
vegeta 2 łyżeczki,
czarny pieprz mielony 1 łyżeczka,
bułka czerstwa 1 sztuka,
tarta bułka 2 łyżki,
jajko 1 sztuka,
olej rzepakowy - ile potrzeba,
kapusta biała 1 sztuka,
maggi - do smaku
łopatkę zmieloną dobrze wymieszać z jajkiem, czubricą, vegetą, namoczoną w wodzie i odciśniętą z niej bułką, tartą bułka, pieprzem
z tej ilości mięsa uformować 3 duże owalne kotlety i na gorącym oleju smażyć
na rumiano z każdej strony i przełożyć na talerz
do garnka po mielonych włożyć pokrojoną młodą kapustę, zamieszać i włożyć mielone kotlety
pod przykryciem dusić z 20 minut, mielone wyjąć na talerz, dodać koperek, maggi do smaku, wsypać mąkę i szybko zamieszać zagęszczając kapustę
kotlety pokroić na grube plastry i podać na kapuście, można zjeść z ziemniakami, pieczywem.............SMACZNEGO!!!
czubrica mielona Royal Brand: zawiera naturalne składniki - skład: cząber, lubczyk, kozieradka, sól - zastosowanie: dodaje się do ciężkostrawnych potraw, takich jak fasola i soczewica, do dań z baraniny i jagnięciny - doskonała na dolegliwości żołądkowe - opakowanie: 20 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz