Składniki:
piersi z kurczaka 4 duże/podwójne,
musztarda kremska 4 łyżki,
ogórki kiszone 2 sztuki,
cebula biała 2 sztuki,
boczek wędzony 20 dag,
Pieprz czarny- MŁYNEK - ile potrzeba,
mąka pszenna - ile potrzeba,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
woda 6 szklanek,
przyprawa do dań Kucharek 1 łyżka,
przyprawa do zup - do smaku,
śmietana 3 łyżki,
ziemniaki ugotowane - ile potrzeba,
surówka - jaką lubisz
umyte piersi włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem na nie za cienkie płaty mięsa
każdy płat nasmarować musztardą, nałożyć plastry cebuli, boczku, ogórka kiszonego i posypać pieprzem
ciasno zawinąć rolady takie, na jakie pozwala wielkość płatu rozbitego
roladki owinąć nicią i schować do woreczka do lodówki na całą noc aby się zamarynowały przyprawami, dodatkami
roladki obsypać mąką i na mocno gorącym oleju je obsmażyć z każdej strony
wlać wodę, kucharka i pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 40 minut
roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą kucharka
roladki a`la zrazy podałam z tłuczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz