Składniki:
1/4 szklanki olej rzepakowy,
1 sztuka jajka,
3/4 szklanki maślanka,
1/4 szklanki cukier,
1,5 szklanki mąka tortowa,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
1/2 łyżeczki soda,
2 duże gruszki,
1/2 szklanki śmietana tortowa,
- ile potrzeba posypka kolorowa
jajko, olej, maślankę, cukier dobrze roztrzepać rózgą
wsypać mąkę, proszek sodę i byle jak wymieszać na dość gęste ciasto - wyszło 8 sztuk
na koniec dodać pokrojone w kostkę i bez skórki gruszki, delikatnie łyżką wymieszać
ciasto nałożyć do pełna do silikonowych foremek
piec w 200C około 25 minut - do suchego patyczka
babeczki wyjąć ostudzone
śmietanę 30% zimną ubić na bitą śmietanę
wystudzone babeczki ozdobić szprycką z bitą śmietaną i posypać posypką kolorową........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz