Składniki:
30 dag pieczarki,,
1 sztuka cebula,
1 sztuka jajko surowe,
10 sztuk jajka gotowane na twardo,
3/4 łyżeczki pieprz czarny mielony,
1 łyżeczka kucharek,
1/2 łyżeczki czosnek granulowany,
1 szklanka tarta bułka,
- ile potrzeba olej rzepakowy,
- do obsypania tarta bułka
pieczarki zagotować z 3 minuty i wylać na sito
w rozdrabniaczu zmiksować pieczarki z cebulą
jajka ugotowane na twardo potłuc tłuczkiem na drobno razem z pieczarkami z cebulą
do masy dodać jajko, pieprz, kucharek, czosnek, wsypać tartą bułkę i dobrze wszystko wyrobić tak, aby masa była dość zwarta i można było formować kotlety
na gorącym mocno oleju smażyć kotlety obsypane tartą bułką
smaczne kotlety jajeczne można podać same lub z sosem pieczarkowym i surówkami jakie lubisz.....SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz