Składniki:
9 sztuk papryka,
2 torebki kasza gryczana,
20 dag mielone wieprzowe,
1 sztuka cebula,
1 łyżka podgrzybki suszone mielone,
1 łyżeczka papryka ostra,
2 sztuki jajka,
1/2 szklanki tarta bułka,
1 łyżka vegeta,
- ile potrzeba woda
ugotować 2 torebki kaszy gryczanej i gotową wysypać z torebek
z papryki ściąć czubki i oczyścić z pestek, opłukać
kaszę wymieszać z mielonym mięsem, tartą bułką, jajkami, grzybami zmielonymi, vegetą, papryką ostrą, cebulą drobno pokrojoną
nakładać farsz do papryk lekko ubijając
stawiać paprykę na sitku rozkładanym - nie przypali się na dnie
wlać wody do wysokości sitka i pod przykryciem gotować na średnim ogniu z 30 - 40 minut
smaczna papryka na kolację........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz