Składniki:
1 kg ziemniaki,
1/2 pęczka włoszczyzna,
4 litry woda,
2 sztuki ziele angielskie całe,
2 sztuki liście laurowe,
1 łyżka vegeta,
1/2 kg mielone indyka,
1 sztuka jajko,
1 mała cebula,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
1/2 szklanki kaszka manna,
2 łyżki tarta bułka,
3 łyżki majeranek,
1 kubek śmietana słodka,
- do smaku maggi
ziemniaki obrane pokroić w kostkę i zagotować - zebrać cedzakiem szumy-pianę
dodać startą na grubszych oczkach tarki włoszczyznę, por pokrojony w kostkę, liście i ziele, 1 łyżkę jarzynkę kucharka
mielone indyka dobrze wyrobić z jajkiem, kaszką manną, tartą bułką pieprzem i 1 łyżeczką jarzynką kucharka, cebulą drobno pokrojoną
formować małe klopsiki i wrzucać do gotujących się ziemniaków
na mniejszym ogniu gotować z 20 minut
do smaku doprawić majerankiem, magą kucharka i śmietaną 18% słodką
smaczna i syta zupa na chłodniejsze dni.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz