50 dag mielone wieprzowo-wołowe, 1 sztuka cebula, 1 pęczek natka pietruszki, 1 sztuka jajko, 1 łyżeczka jarzynka kucharek,1 łyżeczka pieprzu mielonego, - ile potrzeba tarta bułka, - ile potrzeba olej rzepakowy, 4 sztuki cebula, - ile potrzeba bułki grahamki, 1 opakowanie party dip barbecue Prymat + składniki
cebulę zmiksować z natką pietruszki w pojemniku blendera
pietruszkę wymieszać z mielonym, jajkiem, jarzynką, pieprzem i wszystko dobrze wyrobić
wsypać tartej bułki tyle aby masa była nie za luźna
patyczki przyciąć do średnicy patelni - na patyczkach formować owalne mielone i obsypać je lekko tartą bułką
na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć na rumiano z każdej strony mielone
pod koniec smażenia wsypać talarki cebuli i wszystko podsmażać z 5 minut
wymieszać opakowanie party dip barbecue z podanymi składnikami na opakowaniu
bułki grahamki rozciąć na 3 części i w tosterze je przypiec
podać na patyczkach mielone z grahamkami i dipem.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz