Składniki:
2 sztuki jajka,
1/2 kostki masło lub margaryna,
1/2 szklanki cukier,
1,5 szklanki mąka tortowa,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
- szczypta sól
kruszonka kokosowa:
10 dag cukier kokosowy Royal Brand,
10 dag mąka tortowa,
10 dag masło lub margaryna,
- ile potrzeba cukier puder
umyty i osuszony rabarbar obrać z włókien i pokroić w grubszą kostkę
miękki tłuszcz wyrobić mikserem z jajkami, cukrem, solą z 5 minut
wsypać przesiana mąkę z proszkiem i mikserem wyrobić z 2 minuty, ciasto ma być gęste - do rozsmarowania
tortownica 24 cm - na dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem i tartą bułką
na dnie rozsmarować ciasto, na cieście rozsypać rabarbar
z podanych składników zagnieść kruszonkę kokosową i rozsypać ją na rabarbarze
piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczka, zimne ciasto posypać cukrem pudrem - ciasto jest lekkie, puszyste i szybko się zjada.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz