Składniki:
1/2 kg wątróbki z kurczaka,
2 łyżki masło do smażenia,
2 łyżki mąka pszenna,
3 sztuki cebula,
5 większe czosnek ząbki,
4 większe pomidory,
1/2 pęczka koperek siekany,
1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony,
- do smaku sól
wątróbkę z kurczaka oczyścić, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym
na maśle klarowanym usmażyć wątróbkę obsypaną w mące
dodać do wątróbki cebulę i czosnek pokrojone
podsmażać z 5 minut i wsypać kawałki pomidorów
podsmażać z 5 minut
na koniec dodać koperek, pieprz
wątróbkę posolić na talerzu i podać na obiad np. z ziemniakami, kalafiorem........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz