Składniki:
50 dag toruńska,
2 sztuki cebula,
1i1/2 kostki smalcu,
2 łyżki majeranek
w pojemniku blendera zmiksować pokrojoną kiełbasę toruńską i cebulę pokrojoną
dobrze zmiksowane na pastę wyjąć z blendera
do garnka włożyć 1/2 kostki smalcu i włożyć kiełbasę - podsmażać mieszając do zrumienienia kiełbasy - włożyć kostkę smalcu
gdy smalec się stopi włożyć 2 łyżki majeranku i po 1 minucie zdjąć garnek z kuchenki - zostawić do wystudzenia i zimne schować do lodówki
takie toruńskie smarowidło lubimy na pieczywie z moimi domowymi kiszonymi ogórkami TUTAJ .......
SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Lubię takie smarowidła! dawniej robiłam ze słoninki, cebuli i z kiełbasy albo z boczku i słoniny z cebulą. Przypomniałaś mi o tych pysznościach. Do świeżego chleba, posypane solą - niebo w gębie:).
Prześlij komentarz