Składniki:
50 dag filet z indyka,
1/2 łyżeczki pieprz mielony,
1/2 łyżeczki jarzynka,
4 mniejsze cebula do nadzienia,
1 sztuka papryka,
do sosu:
4 sztuki marchew,
2 duże cebula,
- do smaku magi,
1/2 kg ziemniaki ugotowane,
- w opisie kapusta szmurowana
filet z indyka pokroić na 2 cm cztery porcje i w woreczku delikatnie rozbić
posypać każdy filet 1/2 łyżeczką pieprzu i vegetą, jarzynką i położyć dwie połówki cebul i dwa kawałki papryki
zwinąć roladkę i spiąć wykałaczką - na oleju podsmażyć z każdej strony, dodać pokrojoną cebulę, marchewkę w talarkach i podsmażyć z 5 minut
wlać 1,5 szklanki wody i dusić do miękkości roladek, do smaku dodać maggi
roladki wyjąć na talerz i cały wywar-sos zmiksować blenderem - sos jest gęsty jak mus, nie trzeba mąki
do ugotowanych ziemniaków wsypać posiekaną natkę pietruszki i utłuc tłuczkiem - nakładać łyżką do lodów
kapusta "szmurowana" z mojego przepisu TUTAJ
smaczny obiad z wyśmienitym sosem bez mąki.....SMACZNEGO!!!!
1 komentarz:
Bardzo smaczny obiadek, fajny przepis:)
Prześlij komentarz