2012-10-07

z boczkiem wędzonym "szmurowana" kapusta kiszona...

Składniki:


3/4 kg kiszona kapusta, 1 łyżka cukier, 20 dag boczek wędzony, 1 sztuka cebula, 1 łyżeczka pieprz mielony, - do smaku maggi, 1 łyżka mąka pszenna


kiszoną kapustę pociąć nożyczkami na drobniej lub pokroić nożem

zalać wodą do przykrycia kapusty i zagotować

wsypać 1 łyżkę cukru i gotować do miękkości kapusty

boczek wędzony pokroić w kosteczkę i zrumienić - dodać cebulę pokrojoną i podsmażyć

przełożyć do do kapusty, doprawić do smaku pieprzem, maggi

wsypać 1 łyżkę mąki i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty.....moja babcia kaszubka takie szmurowane-zasmażane dobre kapusty robiła...
SMACZNEGO!!!