Składniki:
3/4 kg kiszona kapusta,
1 łyżka cukier,
20 dag boczek wędzony,
1 sztuka cebula,
1 łyżeczka pieprz mielony,
- do smaku maggi,
1 łyżka mąka pszenna
kiszoną kapustę pociąć nożyczkami na drobniej lub pokroić nożem
zalać wodą do przykrycia kapusty i zagotować
wsypać 1 łyżkę cukru i gotować do miękkości kapusty
boczek wędzony pokroić w kosteczkę i zrumienić - dodać cebulę pokrojoną i podsmażyć
przełożyć do do kapusty, doprawić do smaku pieprzem, maggi
wsypać 1 łyżkę mąki i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty.....moja babcia kaszubka takie szmurowane-zasmażane dobre kapusty robiła...
SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Jak pysznie :)
Prześlij komentarz