1 sztuka jajko, 1/4 szklanki olej Beskidzki, 1/2 szklanki mleko, 1/4 szklanki cukier, 1 łyżeczka cukier waniliowy, 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1,1/4 szklanki mąka pszenna, 6 sztuk śliwki, - ile potrzeba puder cukier
ciasto upiekłam w niedużej metalowej miseczce-salaterce(wys.7,5 cm śred.16 cm) wysmarowanej masłem i tartą bułką w prodiżu razem z boczkiem zawiniętym w folii (szkoda, aby prodiż się grzał mało zapakowany) - gotowe ciasto wyjęłam a boczek jeszcze się piekł
mokre składniki ubić rózgą z cukrami
wsypać mąkę przesianą z proszkiem i "byle jak" wymieszać
piekłam w prodiżu nagrzanym około 30 minut - inne piecyki 200C i ok 30 minut
ostudzone posypać pudrem cukrem....
SMACZNEGO!!!!
3 komentarze:
Jak pięknie :)
Świetne, ale zdecydowanie za małe :)
na dwie osoby do kawy starczy na raz.... a prodiż się nie grzał na prawie pusto....
Prześlij komentarz