mam przyjemność zarekomendować wyjątkową w smaku i jakości kaszę gryczaną prażoną "CENOS", którą przygotowałam z sosem i mięskiem....
Składniki:
1 kg łopatka bez kości,
2 łyżeczki pieprz mielony sól morska,
1 łyżka papryka słodka,
- ile potrzeba farsz z kapusty,
- ile potrzeba śmietana mąka do sosu,
4 torebki kasza gryczana CENOS ugotowana,
- w opisie surówka
łopatkę rozciąć na płat - na środek rozłożyć posiekaną kapustę kiszoną, posypać papryką, pieprzem - zwinąć roladę i związać nitką - po wierzchu natrzeć solą - na smalcu w rondlu obsmażyć z każdej strony roladkę - dolać 3 szklanki wody i dusić do miękkości - roladkę wyjąć i zagęścić sos śmietaną z mąką
ugotować kaszę gryczaną prażoną CENOS w torebkach w osolonej wodzie i odsączyć - buraczki ugotowane i starte wymieszać z posiekaną cebulą, solą, cukrem, octem i oliwą, wszystko wymieszać
podać porcje łopatki z kaszą polaną sosem i surówką....
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz