jajka 6 sztuk "L",
masło 100 gram miękkie,
cukier 3/4 szklanki,
twaróg waniliowy 1 kg wiaderko,
kasza manna 1/2 szklanki,
budyń waniliowy 1 opakowanie,
brzoskwinie w syropie 1 puszka mała,
biszkopty 200 gram
polewa: czekolada mleczna 100 gram,
śmietana 100 gram,
kakao 1 łyżka,
posypka kolorowa - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, masło ubić mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Dodać twaróg waniliowy z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną, odsączone z soku brzoskwinie (są miękkie i mikser je rozdrobni na kawałeczki), mikserem połączyć składniki.
Czekoladę połamać do garnuszka, dodać śmietanę, kakao i na małym ogniu mieszać do rozpuszczenia czekolady, polać polewą serniki i posypać kolorową posypką, schować do chłodnego miejsca - sernik jest bardzo puszysty, aksamitny, aromatyczny, z brzoskwiniami z puszki smakuje wyśmienicie na każdą okazję..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz