2016-09-23

kotlety mielone z cząbrem...

Składniki:


mięso mielone wieprzowe 60 dag, jajka 2 sztuki, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka tarta 2 łyżki, cebula 1 sztuka, cząber 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, smalec - ile potrzeba


mielone mięso z szynki, łopatki włożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajka, kucharka, pieprz, cząber suszony

bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć z mleka i dać do mielonego mięsa, wsypać tartej bułki, wszystko dobrze wyrobić ręką na kleistą masę

na patelni rozgrzać porcję smalcu, smażyć kotlety mielone na rumiano, następnie pod przykryciem na małym ogniu dusić z 5 minut

kotlety są pulchne, aromatyczne i smakują na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO!!!