2016-08-26

udka kurczaka w przyprawie paella z orzechami pieczone...

Składniki:


udka kurczaka całe 4 duże, przyprawa Paella z orzechami Royal Brand 1 opakowanie, kucharek 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba


z ud kurczaka odciąć nadmiar tłustej skóry i kuperki, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym

każde udo natrzeć olejem nalanym ciut na dłoni, włożyć do miski

mieszankę przypraw Paella z orzechami wymieszać i wsypać na uda, ponacierać z każdej strony, do oleju się dobrze przyklei, schować do lodówki na kilka godzin

włożyć do naczynia żaroodpornego do zimnego piekarnika, grzanie góra/dół, nastawić na 200 C i piec pod przykryciem 50 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 160 C z 5 minut

kurczak jest bardzo smaczny i na ciepło i na zimno, z tłuszczyku można zrobić sos lub polać nim ziemniaki...................SMACZNEGO!!!