Składniki:
twaróg wiaderko 1 kg,
jajka 3 sztuki "XXL",
cukuer 3/4 szklanki,
aromar rumowy 3 krople,
budyń śmietankowy 2 opakowania,
kasza manna 2 łyżki.
krakersy solone 200 gram opakowanie,
cukier puder do posypania - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa= do miski dać jajka, cukier, aromat rumowy utrzeć mikserem na kogel mogel.
Dodać twaróg z wiaderka, budynie, kaszkę manną, mikserem połączyć składniki.
2 formy silikonowe 22 cm, krakersy rozdrobnić, pokruszyć i posypać cienka warstwę na dnie foremek, masę sernikową wylać na krakersy w foremkach, wierzchy serników posypać resztą krakersów delikatnie je dłonią wcisnąć w sernik, 1 foremkę dać do kosza airfryera.
Airfryer na 175C, 20 minut, następnie na 160C, 15-20 minut, do suchego patyczka-sprawdzać na środku sernika czy po wyjęciu patyczek jest suchy, gotowy sernik wyjąć z kosza, tak samo upiec drugą foremkę sernika, przed podaniem posypać cukrem pudrem - sernik jest delikatny, wilgotny, z solonymi krakersami smakuje wybornie........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz