Składniki:
udka kurczaka całe 4 duże,
przyprawa Paella z orzechami Royal Brand 1 opakowanie,
kucharek 1 łyżka,
olej rzepakowy - ile potrzeba
z ud kurczaka odciąć nadmiar tłustej skóry i kuperki, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym
każde udo natrzeć olejem nalanym ciut na dłoni, włożyć do miski
mieszankę przypraw Paella z orzechami wymieszać i wsypać na uda, ponacierać z każdej strony, do oleju się dobrze przyklei, schować do lodówki na kilka godzin
włożyć do naczynia żaroodpornego do zimnego piekarnika, grzanie góra/dół, nastawić na 200 C i piec pod przykryciem 50 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 160 C z 5 minut
kurczak jest bardzo smaczny i na ciepło i na zimno, z tłuszczyku można zrobić sos lub polać nim ziemniaki...................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz