2016-08-23

pieczarkowo-warzywna zupa na maśle z serkiem topionym...

Składniki:


woda 3 litry, fasolka szparagowa 1/2 kg, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, masło 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 większa, serek topiony 200 gram, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, natka pietruszki 1 pęczek


w garnku gotować fasolkę szparagową żółtą i zieloną z ziemniakami z 15 minut

w tym czasie na maśle podsmażyć pokrojone: cebule, pieczarki, papryki, cukinię i dodać wszystko do zupy, włożyć kostkę serka topionego, do smaku doprawić kucharkiem , pieprzem mielonym, gotować z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając

wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest lekka, aromatyczna i smakuje na ciepło i na letnio...........SMACZNEGO!!!