2016-08-12

kapusta z łopatką...

Składniki


kapusta 1 główka, przyprawa do bigosu 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka, smalec 2 łyżki, łopatka bez kości 1 kg, cebula 2 sztuki, pomidory 5 sztuk, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku


średniej wielkości główkę kapusty drobno pokroić, w garnku zalać wodą i gotować z 10 minut, wodę odlać z garnka

wsypać do kapusty przyprawę do bigosu, kostkę rosołową i wymieszać z 4 szklankami wody

na smalcu zrumienić pokrojoną w kostkę łopatkę, cebulę pokrojoną w kostkę, dodac wszystko do kapusty

pomidory w rozdrabniaczu rozdrobnić i wlać do kapusty, gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa co jakiś czas mieszając, jeśli trzeba to dolać wody

do smaku doprawić przyprawą w płynie i papryką ostrą - kapusta jest smaczna i na obiad i na kolację.............SMACZNEGO!!!