Składniki
kapusta 1 główka,
przyprawa do bigosu 1 opakowanie, kostka rosołowa 1 sztuka,
smalec 2 łyżki,
łopatka bez kości 1 kg,
cebula 2 sztuki,
pomidory 5 sztuk,
papryka ostra mielona 1 łyżeczka,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku
średniej wielkości główkę kapusty drobno pokroić, w garnku zalać wodą i gotować z 10 minut, wodę odlać z garnka
wsypać do kapusty przyprawę do bigosu, kostkę rosołową i wymieszać z 4 szklankami wody
na smalcu zrumienić pokrojoną w kostkę łopatkę, cebulę pokrojoną w kostkę, dodać wszystko do kapusty
pomidory w rozdrabniaczu rozdrobnić i wlać do kapusty, gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa co jakiś czas mieszając, jeśli trzeba to dolać wody
do smaku doprawić przyprawą w płynie i papryką ostrą - kapusta jest smaczna i na obiad i na kolację.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz