Składniki:
truskawki 30 dag,
galaretka agrestowa 1 opakowanie,
wafle tortowe 1 kwadratowy,
puree z dyni 400 ml/odmrożone,
żelatyna deserowa 2 listki,
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie,
arbuz 2 szklanki,
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem - na dnie rozsypać plastry truskawek, wlać galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki do stężenia
na stężałej galaretce poukładać kawałki wafla, wcześniej odmrożony mus dyni w mikrofalówce krótko zagotować, wsypać galaretkę brzoskwiniową + 2 listki namoczonej żelatyny wg przepisu na opakowaniu, wymieszać, wystudzić i wlać na wafle, schować do lodówki do stężenia
arbuz bez pestek pokroić na kawałeczki na dwie szklanki, rozsypać na stężałej dyni i wlać galaretkę wiśniową rozmieszaną w 400 ml gorącej wody, schować do lodówki najlepiej na całą noc
deser jest rewelacyjnie pyszny, orzeźwiający, aromatyczny.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz