Składniki:
jajka 4 sztuki,
cukier 1 szklanka,
aromat migdałowy 2 krople,
masło lub margaryna 15 dag,
mąka tortowa 20 dag,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
rabarbar 70 dag,
kruszonka - w opisie,
cukier puder - ile potrzeba
jajka, cukier, aromat migdałowy, miękkie masło utrzeć mikserem do białości, masa będzie "zważona" ale ma taka być
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto
tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia - w blaszce rozsmarować ciasto, na wierzch ciasta wsypać obrany i pokrojony na kawałeczki rabarbar, lekko przycisnąć do ciasta
kruszonka: po 100 gram: mąki, masła miękkiego, cukru, zrobić mikserem kruszonkę i wsypać na rabarbar
piec w nagrzanym piekarniku 200 C, grzanie góra/dół około 55-60 minut, ciasto wyjąć z blaszki wystudzone, posypać pudrem cukrem - ciasto jest pyszne i szybko znika z talerza..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz