2016-01-28

pyszne babeczki na oleju rzepakowym nadziane masą krówkową z bitą śmietaną...

Składniki:


SUCHE: mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, cukier 3/4 szklanki

MOKRE: jajka 3 sztuki "M", mleko 200 ml, olej rzepakowy 150 ml

DODATKI: masa krówkowa 1 puszka, śmietana 30% 150 ml, cukier puder 1 łyżka, pokruszona gorzka czekolada - ile potrzeba

mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski i wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami

mokre składniki osobno dokładnie rózgą roztrzepać

do suchych wlać mokre i łyżką wymieszać do połączenia składników

foremki z kominkiem do mini babeczek silikonowe, na dno dać porcję ciasta, masę krówkową, porcje ciasta

piec na termoobiegu w 200 C około 11 minut, do suchego patyczka

wystudzone babeczki przybrać bitą śmietaną i kawałeczkami czekolady

babeczki są smakowite i szybko znikają...........SMACZNEGO!!!

„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry”