Składniki:
SUCHE: mąka tortowa 1,3/4 szklanki,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
cukier 3/4 szklanki
MOKRE: jajka 3 sztuki "M",
mleko 200 ml,
olej rzepakowy 150 ml
DODATKI: masa krówkowa 1 puszka,
śmietana 30% 150 ml,
cukier puder 1 łyżka,
pokruszona gorzka czekolada - ile potrzeba
mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia do miski i wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami
mokre składniki osobno dokładnie rózgą roztrzepać
do suchych wlać mokre i łyżką wymieszać do połączenia składników
foremki z kominkiem do mini babeczek silikonowe, na dno dać porcję ciasta, masę krówkową, porcje ciasta
piec na termoobiegu w 200 C około 11 minut, do suchego patyczka
wystudzone babeczki przybrać bitą śmietaną i kawałeczkami czekolady
babeczki są smakowite i szybko znikają...........SMACZNEGO!!!
„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz