Składniki:
świeża makrela wędzona 1 średnia sztuka,
ogórek kiszony 1 sztuka większy,
cebula 1 większa sztuka,
olej rzepakowy 150 ml,
pieprz czarny świeżo mielony 3/4 łyżeczki,
szczypiorek 1/2 pęczka
cebulę i kiszony ogórek drobno pokroić w kostkę, wsypać do miski, wlać olej rzepakowy
makrelę dokładnie obrać z ości w dać do miski, wsypać pieprz mielony
widelcem dokładnie wszystko połączyć, schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły, przed podaniem posypać szczypiorkiem
pasta najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem, jest zdrowa i pyszna.........SMACZNEGO!!!
„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz