Składniki:
brukiew 2 sztuki średnie,
ziemniaki 5 sztuk,
włoszczyzna 1/2 pęczka,
gęsie udko 1 sztuka,
majeranek 2 łyżki,
żołądki gęsie 4 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
liść laurowy 2 sztuki,
ziele angielskie 6 sztuk,
woda 4 litry
do szybkowara /
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/ włożyć pocięte udo gęsi, połówki gęsich żołądków, dać liście laurowe, ziele, kucharka
brukiew, ziemniaki obrać i pokroić na kostki grubsze, wsypać do szybkowara
dodać rozdrobnioną włoszczyznę, pieprz, majeranek
wlać wodę i zamknąć szybkowar- gdy para zacznie syczeć zmniejszyć ogień i gotować 35 minut
szybkowar otworzyć po 30 minutach, wyjąć mięsko, żołądki i pokroić je do zupy
zupa z brukwi na gęsinie smakuje wybornie...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz