2014-11-21

kotlety mielone z kurkami...

Składniki:


kurki mrożone 15 dag, mięso mielone drobiowe 1/2 kg, cebula 1 sztuka, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, sos chili 1 łyżka, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba


na wpół odmrożone kurki posiekać drobno nożem-tak się łatwiej posiekają i na sitku zostawić aby woda obciekła

cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wsypać kurki z sitka i podsmażyć - wystudzone dodać do mielonego z indyka, dodać też jajko, sos chilli, kucharka, tartą bułkę

mięso ręką dobrze wymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody

na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone

smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać je na ręcznik papierowy

kotlety są soczyste i smaczne na ciepło i na zimno............SMACZNEGO!!!