Składniki:
jajka 4 sztuki,
masło lub margaryna 1/2 kostki,
cukier 1 szklanka,
twaróg 20 dag,
mąka pszenna 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki,
szara reneta 4 duże,
cynamon mielony 2 łyżeczki,
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki,
cukier puder - ile potrzeba
jabłka obrać ze skórki, pokroić na cienkie kawałeczki, posypać cynamonem, mąką ziemniaczaną i wymieszać
jajka"L", miękka palma, cukier, twaróg półtłusty nie mielony w robocie ucierać z 5 minut wsypać mąkę z proszkiem i wymieszać z 1 minutę
tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i z 3/4 ciasta rozsmarować w blaszce
wsypać na ciasto twarogowe jabłka i na jabłkach rozsmarować resztę ciasta
ciasto piec w 200C około 45 minut, z blaszki ciasto wyjąć jak będzie zimne i posypać pudrem cukrem
ciasto jest obłędnie smaczne, nie za słodkie................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz