Składniki:
jajka 3 sztuki,
masło lub margaryna 1/2 kostki,
cukier 1 szklanka,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
mąka tortowa 1,3/4 szklanki,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
dynia 2 szklanki,
serek homogenizowany 250 gram,
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
jajka "L", miękka palma, cukry mikserem ubić z 4 minuty
dodać mąkę z proszkiem i z 1 minutę mikserem mieszać 2 szklanki dyni rozdrobnionej w rozdrabniaczu lub startej na drobnych oczkach wsypać do ciasta i mikserem tylko połączyć - ja dynię rozdrobniłam w rozdrabniaczu
tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, ciasto przełożyć do blaszki
piec w 200C około 40-45 minut do suchego patyczka, z blaszki wyjąć jak będzie wystudzone
galaretkę wymieszać w 3/4 szklanki gorącej wody i ostudzić, serek homogenizowany waniliowy wymieszać rózgą z galaretką i schować do lodówki do lekkiego stężenia
tężejący serek rozsmarować na cieście dyniowym i schować do lodówki na godzinę
ciasto jest bardzo delikatne, wilgotne i pyszne...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz