2014-08-09

czosnkowo-cebulowe mielone z szynki...

Składniki:


mięso mielone wieprzowe 1/2 kg, jajka 1 sztuka, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka tarta - ile potrzeba, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki


czosnku ząbki utrzeć w moździerzu z odrobiną cukru na papkę i dać do mielonej szynki

dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, kucharka, jajko, pieprz, odciśniętą z mleka bułkę i bułki tartej tyle, aby masa nie była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut

na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy

my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO!!!