Składniki:
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg,
jajka 1 sztuka,
bułka namoczona w mleku 1 sztuka,
bułka tarta - ile potrzeba,
ząbki czosnku 6 sztuk,
cebula 2 sztuki,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 1/4 szklanki
czosnku ząbki utrzeć w moździerzu z odrobiną cukru na papkę i dać do mielonej szynki
dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, kucharka, jajko, pieprz, odciśniętą z mleka bułkę i bułki tartej tyle, aby masa nie była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut
na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy
my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz