2014-07-08

zupa z kapusty kiszononej z kaszą i pieczarkami...

Składniki:


skrzydełka kurczaka 8 sztuk, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, ziemniaki 5 sztuk, kasza jęczmienna 1/2 szklanki, pieczarki 30 dag, kapusta kiszona 1/2 kg, przyprawa do dań Kucharek 1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka, majeranek Prymat 2 łyżki


skrzydełka zagotować i dodać do wywaru rozdrobnioną włoszczyznę

następnie dodać pokrojone ziemniaki i wsypać kaszę, gotować z 10 minut

następnie dodać pokrojone pieczarki, pokrojoną kapustę kiszoną i gotować z 20 minut na średnim ogniu

pod koniec dodać kucharka, pieprz, majeranek i gotować jeszcze z 5 minut

podać zupę z obranym mięskiem ze skrzydełek.............SMACZNEGO!!!