MARYNATA: koncentrat pomidorowy Pudliszki 1 łyżka, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1 łyżka
DODATKI: kotlety schabowe 4 sztuki, bułka tarta 3/4 szklanki, mąka pszenna 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, buraczki konserwowe 1 słoik 300ml, natka pietruszki - ile potrzeba
wszystkie składniki marynaty dobrze rozmieszać widelcem
kotlety schabowe bez kości rozbić tłuczkiem i dobrze je w marynacie namoczyć - schować do lodówki na 2 godziny
schabowe z marynaty obtaczać w tartej bułce wymieszanej z mąką i smażyć na bardzo gorącym oleju na rumiano z obu stron
ziemniaki młode ugotować w osolonej wodzie, buraczki konserwowe zetrzeć na grubszych oczka tarki i wmieszać z pokrojoną cebulką, cukrem, solą, pieprzem
schabowe w tej marynacie mają naprawdę dobry smak - podać schabowe z ziemniakami i buraczkami............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz