Składniki:
szpinak świeży 2 pęczki,
masło 2 łyżki,
cebula 1 sztuka,
czosnek 2 ząbki,
kucharek 1 łyżeczka,
śmietana 12% 1 kubek,
papryka ostra mielona 6 łyżeczka,
przyprawa w płynie - do smaku,
koperek siekany 1/2 pęczka,
makaron łazanki 2 szklanki,
jajka - ile potrzeba
świeży szpinak dobrze opłukać i porwać liście na strzępy , zalać w misce wrzątkiem i wylać na sito
na maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę i ząbki czosnku i dodać sparzony szpinak, podsmażać z 5 minut mieszając
do szpinaku wsypać ostrą paprykę, kucharka i wymieszać
do szpinaku wlać gęstą słodką śmietanę i wymieszać, dusić mieszając z 3 minuty
makaron "łazanki" ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą kurkumy - dla koloru, wylać na sito, przelać zimną wodą
makaron wsypać do szpinaku i wymieszać z 1 minutę podsmażać
miałam małe jajka wiejskie "M" - na porcję usmażyć 3 małe jajka sadzone i podać ze szpinakiem z makaronem...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz