Składniki:
kura lub kurczak 1/2 dużej sztuki,
woda 5 litrów,
ziele angielskie 5 sztuk,
liście laurowe 4 sztuki,
włoszczyzna 1 pęczek,
kucharek 2 łyżki,
przyprawa w płynie - do smaku,
kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżeczka,
czarny pieprz mielony - do smaku,
makaron nitki - ile potrzeba
połowę dużej kury rosołowej opłukać i zalać wodą, po zagotowaniu zmniejszyć ogień, łyżką cedzakową zebrać szumy
wsypać ziele i liście laurowe i gotować z 50 minut
następnie dodać obraną włoszczyznę, kucharka i gotować z 30 minut
na koniec wsypać kurkumę dla pięknego koloru złotego, kucharka w płynie do smaku
podać z makaronem nitki i przed jedzeniem popieprzyć rosół...........SMACZNEGO!!!
kura rosołowa jest dość twardym mięsem, więc warto ją zmielić czy rozdrobnić w rozdrabniaczu z włoszczyzną i zrobić gotowane pulpety w sosie koperkowym lub użyć do jakiegoś nadzienia jako farsz
kurkuma Royal Brand: naturalne składniki - smak: ostry, korzenno-palący, gorzkawy posmak - zapach przyprawy: delikatnie aromatyczny, lekko ostry - zastosowanie: składnik proszku curry, stosowana do dań z fasoli, soczewicy, dodatek sosów, do przyprawiania jaj, majonezów, serów topionych, sałatek rybnych, do rosołu daje piękny złoty kolor - opakowanie: 30 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz