2014-04-11

ogórkowa z parówkami...

Składniki:


woda 3 litry, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe Prymat 2 sztuki, ziemniaki 8 sztuk, mrożona mieszanka warzywna: zupa ogórkowa 500 gram, ogórki kiszone 4 sztuki, masło 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana 1 kubek, mąka pszenna 3 łyżki, parówki 2 sztuki


ogórki kiszone zmiksować lub utrzeć na tarce do ziemniaków - na maśle je dusić z 10 minut

zagotować wodę z zielem i liściem laurowym i dodać pokrojone w kostkę obrane ziemniaki

gotować z 5 minut i wsypać mieszankę mrożoną: zupa ogórkowa, duszone na maśle ogórki, wlać 2 szklanki soku z ogórków i gotować na średnim ogniu z 15 minut - do smaku dodać kucharka i pieprz

dobrej jakości parówki obrać ze skórki i pokroić je na drobne kawałki, wsypać do zupy

śmietanę 18% wymieszać z mąką i ciut wodą, wlać do zupy i mieszając zagotować

zupa jest lekka, smaczna.......SMACZNEGO!!!