Składniki:
woda 3 litry,
ziele angielskie 2 sztuki,
liście laurowe Prymat 2 sztuki,
ziemniaki 8 sztuk,
mrożona mieszanka warzywna: zupa ogórkowa 500 gram,
ogórki kiszone 4 sztuki,
masło 2 łyżki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
śmietana 1 kubek,
mąka pszenna 3 łyżki,
parówki 2 sztuki
ogórki kiszone zmiksować lub utrzeć na tarce do ziemniaków - na maśle je dusić z 10 minut
zagotować wodę z zielem i liściem laurowym i dodać pokrojone w kostkę obrane ziemniaki
gotować z 5 minut i wsypać mieszankę mrożoną: zupa ogórkowa, duszone na maśle ogórki, wlać 2 szklanki soku z ogórków i gotować na średnim ogniu z 15 minut - do smaku dodać kucharka i pieprz
dobrej jakości parówki obrać ze skórki i pokroić je na drobne kawałki, wsypać do zupy
śmietanę 18% wymieszać z mąką i ciut wodą, wlać do zupy i mieszając zagotować
zupa jest lekka, smaczna.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz